Ce trebuie să cunoști când decizi să obții un credit de la Fagura

Decizia de a contracta un împrumut este una greu de luat, mai cu seamă când îți imaginezi toate drumurile pe care trebuie să le faci și toate actele de care ai nevoie. La Fagura.com este simplu și exclusiv online. Iată principalele detalii pe care trebuie să le știi când decizi să obții un credit de la Fagura.com.

Ai nevoie de un cont

Pentru a putea depune o cerere de împrumut ai nevoie de un cont de utilizator (de tip împrumutat) creat pe platformă. Crearea contului se face rapid și este o procedură simplă. Contul trebuie validat cu adresa de mail, dar și cu un număr de telefon activ. 

E nevoie să ai și un cont bancar deschis

Pentru a depune o cerere de împrumut e nevoie să aprobi vizualizarea istoriei tale de credit, în baza datelor personale. Contul bancar este parte din ele. Trebuie să fie un cont activ, pe care primești salariul lunar sau alte venituri oficiale și pe care, ulterior, vei primi împrumutul. Contul bancar, sau IBAN-ul, este format din 24 de caractere – cifre și litere și este oferit la deschiderea contului, e disponibil în aplicația ta de online banking sau printr-o cerere la telefon către bancă.

Istoria de credit va fi decisivă

Decizia acordării împrumutului se va lua în baza veniturilor lunare pe care le înregistrezi, dar și a istoriei tale creditare. Fagura accesează informații despre istoricul de credite de la două birouri oficiale din Republica Moldova: Biroul de Credite și Infodebit, în baza unui acord semnat cu acestea. 

Dar și veniturile tale lunare, oficiale

De veniturile tale oficiale depinde suma maximă pe care o vei putea primi ca împrumut, dar și rata lunară pe care sistemul o va calcula, în baza perioadei solicitate de tine. Este important să ai venituri oficiale (să lucrezi oficial) pentru ca sistemul de analiză să poată vedea încasările raportate de angajatorul tău la instituțiile de stat competente.

Ultimele detalii de confirmare

Identificarea personală se face online, validând identitatea prin poza cu buletinul de identitate. Verifică valabilitatea acestuia. Adițional, sistemul poate solicita să prezinți și un document care va confirma adresa la care locuiești (exemplu: o factură sau buletinul). Despre contul IBAN și veniturile oficiale deja ai citit mai sus.

Comisionul de acordare 

Platforma Fagura percepe un singur comision pentru intermedierea împrumutului – comisionul de acordare. Acest comision ne ajută să furnizăm serviciul pe care îl solicită și îl apreciază clienții noștri, dar și să îmbunătățim permanent platforma. Comisionul de acordare, împreună cu dobânda fixă a împrumutului pe care îl contractați, este inclus în dobânda anuală efectivă (DAE).

Rata lunară

Rata sau dobânda lunară este calculată automat de sistemul Fagura în baza tuturor informațiilor puse la dispoziție de client. În contul dvs de împrumutat veți avea acces la calendarul de rambursare a împrumutului, cu toată informația actualizată, dar și suma (afișată în euro) pe care trebuie să o achitați lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *