Fagura, în topul „The Next 100 Global Awards 2021”, desemnată de revista Global Banking&Finance

Revista Global Banking and Finance a realizat un top 100 al celor mai interesante, inovatoare și promițătoare companii din întreaga lume. În acest top prestigios este și Fagura.com, primind premiul „The Next 100 Global Awards 2021” la categoria “P2P”, care poziționează onorabil brandul în regiune, dar și la nivel internațional.

Lista recunoaște companiile de top care, prin strategie, realizări, dăruire și leadership, demonstrează realizări remarcabile și se angajează să livreze produsele de care au nevoie clienții și rezultatele pe care clienții le doresc, acționând ca un catalizator pentru industrie. Fagura este unica companie din lista premianților Next 100 pentru categoria P2P (peer to peer) și singurul proiect din Republica Moldova în această categorie.

„Suntem onorați să ne regăsim în acest clasament. Tehnologia pe care o dezvoltăm e principalul nostru factor de diferențiere față de jucătorii financiari tradiționali, iar valorile noastre ne apropie de clienți. Ne dorim să dezvoltăm un Community Digital Bank, unde comunitatea Fagura de investitori și împrumutați să poată obține beneficii financiare, ajutând alte persoane. Așteptăm ca autoritățile să aprobe cât mai curând legislația pentru crowdfunding și ne bucurăm că la Fagura suntem deschizători de drumuri în domeniul crowdlending în Republica Moldova și în regiune”, a menționat Tudor Darie, CEO Fagura.com.

Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Compania are deja cca 30 000 de conturi de utilizator create în platformă, peste 560 de investitori activi care au generat finanțare în valoare de peste 900 de mii de euro pentru alte 900 de persoane.

Fagura.com a fost lansat în ianuarie 2019, devenind un proiect premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, 2019 (România).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *