Investitorii cu cetățenia Republicii Moldova pot, de azi, investi în Fagura prin platforma Seedrs.com

Pentru prima dată investitorii moldoveni pot investi în acțiuni Fagura prin Seedrs.com. Platforma londoneză a oferit această posibilitate la insistențele Fagura, pentru a oferi acces la cât mai multe oportunități de investiții comunității din țara noastră. Noutatea vine odată cu lansarea rundei publice de crowdinvestment în Fagura la o evaluare de 5 mln euro Pre-Money.

Fagura anunță azi lansarea rundei a doua de investiții în equity, scopul ei fiind de a aduna fonduri pentru dezvoltarea unei comunități digitale bancare și extinderea în Uniunea Europeană. Echipa proiectului a gestionat până acum 5 exit-uri din diverse afaceri și este hotărâtă să dezvolte comunitatea și mai departe cu noi posibilități de gestiune financiară la un click distanță pentru clienții platformei.

Runda de investiții se desfășoară în două etape: cea privată, unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura și cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume. Suma de start pentru investiție pe Seedrs.com este de 20 euro, iar limita de sus în campanie ajunge la câteva sute de mii de euro. În această rundă, fondatorii proiectului au venit cu investiții proprii în valoare de 118 mii euro, în aceleași condiții ca toți ceilalți investitori.

În cadrul primei runde de investiții prin Seedrs.com, desfășurată în vara lui 2021, Fagura a fost primul proiect născut în Republica Moldova care a reușit să atragă finanțare printr-o platformă de crowd investment pe Seedrs. În rezultat, starup-ul a oferit atunci investitorilor equity în proporție de cca 14.5% la o evaluare post-money de 2.34 MLN EUR. Fondurile atrase în prima rundă de investiții au fost utilizate pentru creșterea în R. Moldova, pregătirea și depunerea dosarului de licențiere a platformei pe piața din România.  

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și este prima platformă investiții alternative în împrumuturi, înregistrată în Estonia și lansată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Platforma a fost premiată în domeniul Fintech la mai multe evenimente naționale și regionale: Top 3 best FinTechs, 2019 (Romania), Brandul anului în FinTech, 2020 și 2021 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), dar și câștigători ai Acceleratorului InnovX BCR (2022), The Next 100 Global Companies (by Global Banking & Finance Review)  sau premianți la Euro-Asian Startup Awards 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *