2022 – ce am reușit? Rezultatele care au adus impact!

2022 a fost un an pe cât de greu pentru noi, pe atât de productiv: 5 premii mari, 3 anișori împliniți, 3 produse noi lansate, 📲 aplicațiile mobile lansate, parteneriate naționale, peste 2 mln de EURO investiții prin platformă, cea mai MARE rundă de equity crowdfunding ridicată până acum… și multe alte realizări de care ne mândrim. A fost dificil: cu război în coaste, cu provocarea de a ne ajuta aproapele, cu inflație ridicată și scăderea puterii de cumpărare… dar am rezistat temeinic datorită comunității. Câte un pic despre fiecare, pe scurt:

February InnovX BCR 2021 – 2022  – Scale-up cohort winner – Acceleratorul InnovX a fost pentru noi nu doar o platformă de suport, mentorat și accelerare, dar și o punte către mulți parteneri din piața românească, pentru a reuși cât mai bine să ne pliem pentru clienții din România. Go IT, Go to InnovX BCR și fiți deschiși să aflați mai multe despre cum vă puteți dezvolta mai rapid.

March –  Din Inimă pentru Ucraina  65 500 MDL – Funds raised for the Ukrainian refugees – În total, peste 65 500 MDL au fost adunați de comunitate în cadrul campaniei Din inimă pentru Ucraina, bani care au fost direcționați pentru aprovizionarea cu alimente a mai multor centre mari cu refugiați, după necesitate. Detalii în Raport.

April Top Brands 2021 VIP Magazin (MD Famous People Magazine) – Suntem timp de doi ani consecutiv Brandul Anului pe domeniul Fintech într-un top realizat de VIP Magazin.

Mai – Fagura Birthday: 3 years – În trei ani am făcut pași importanți înainte în atingerea misiunii Fagura: Am creat bazele unei comunități care se finanțează reciproc și nu e un lucru mic. Proiectul a fost validat în Republica Moldova, grație unei echipe consolidate și puternice. Le mulțumim membrilor comunității, investitorilor care au crezut în proiect, partenerilor și donatorilor care ne-au oferit încrederea. Avem planuri mari în perioada următoare așa ca Fagura să devină o platformă globală de investiții alternative.

Global Startup Ecosystem Index 2022 – Onorați să ne numărăm printre primele 3 startup-uri notabile din Republica Moldova (alături de XOR și Planable) identificate în studiul Global Startup Ecosystem Index 2022.

EBRD STAR Ventures Enrolled in the startup programme – atelierele de diagnosticare a afacerilor oferite de Cambridge IfM a fost o oportunitate excelentă de a învăța de la experții în domeniu. Subiecte precum managementul riscului de afaceri, explorarea oportunităților și evaluarea au fost studiate în cadrul programului BERD Star Venture.

JulySME lending – The launch of the ZERO interest loans – O Nouă Abordare a Finanțării IMM & Startups pe platformă. Împrumuturile pentru IMM au startat cu programul Credite cu dobândă 0 (zero) – pentru primele 50 de companii care sunt acceptate spre finanțare. Tinerii antreprenori vor achita inițial plățile, care vor conține principalul și dobânda, iar la fiecare trei luni vor primi de la Fagura câte o plată care îi va acoperi cheltuielile pentru dobânda achitată. Astfel contribuim la susținerea mediului antreprenorial și a tinerilor întreprinzători.

2 mln euros – Invested through the platform – Asta se traduce prin zeci de planuri și visuri realizate, dar și sute de investitori care și-au valorificat capitalul. ✴️ La mai mult și la mai mare să ne fie pentru toată comunitatea!

Fagura APPs iOS & Android – apps launch – Investițiile tale pe Fagura.com sunt la un click distanță, mai ușor de manevrat și mai simplu de vizualizat. Aplicațiile mobile iOS și Android. Le puteți găsi pe:
App Store și Google Play.

Secondary Market – Launched our secondary market – piața secundară pentru o platformă de crowdlending este indispensabilă. Detalii despre ce înseamnă și cum funcționează – AICI.

AugustUSAID & Fagura – A strategic partnership for the RM market – Fagura și Future Technologies Activity, finanțat de USAID și Suedia, au semnat recent un acord de parteneriat până în 2026. În acest cadru, partenerii vor lucra împreună pentru a dezvolta și lansa noi produse și servicii financiare inovatoare pentru IMM-urile din Republica Moldova, contribuind la asigurarea accesului la finanțare, la prețuri accesibile întreprinderilor care se confruntă cu provocări economice semnificative din cauza războiului din Ucraina și a crizelor regionale și globale. FTA va colabora cu Fagura pentru a stabili noi parteneriate cu instituțiile de finanțare a dezvoltării, investitori, donatori și bănci pentru a-și extinde portofoliul, a gestiona riscurile și a testa inovațiile.

OctoberStartUp of the year – Euro-Asian StartUp Awards

November 780 k euros – Raised through Seedrs.com – ☝🏼Peste 280 investitori și-au declarat susținerea pentru proiect și încrederea în echipă, investind sume de la 20 până la zeci de mii de Euro. În total, investiția pe care o va ridica startup-ul este de peste 781 mii de euro, inclusiv și contribuțiile a 7 angel investors care se vor alătura direct și reprezintă 195% față de targetul setat inițial și cea mai mare sumă atrasă pe Seedrs de către un startup din spațiul românesc.

December Global Banking and Finance Review Best P2P Lending Platform Eastern Europe 2022 – Fagura a fost premiată de Revista britanică Global Banking & Finance Review pentru al doilea an consecutiv.🏅 De data aceasta suntem onorați să devenim „Best P2P Lending Platform Eastern Europe 2022”. Lista completă AICI.

Referral Program – Launched for investors – a fost practic un cadou la final de an din partea Fagura pentru toată comunitatea. 📨 Prin programul de Referral poți câștiga dacă inviți prieteni să devină investitori în platformă. Și ei au de câștigat, doar să investească. Vezi condițiile și urmează pașii descriși în cabinetul tău personal la butonul „INVITE” (invită).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *