Fagura a atras 340 mii euro investiții pe Seedrs și se pregătește de extindere în România

Startup-ul Fagura.com, un proiect fintech din Estonia, lansat și testat în Republica Moldova la începutul anului 2019, anunță că a îndeplinit cu succes obiectivul de a atrage investiții de 340 mii de euro pe platforma londoneză Seedrs. Peste 270 de investitori și-au declarat susținerea pentru proiect și încrederea în echipă, investind sume de la 100 până la zeci de mii de Euro [link https://www.seedrs.com/fagura]. În rezultat, Fagura a oferit investitorilor equity în proporție de cca 14.5% la o evaluare pre-money de 2 MLN EUR. Fondurile atrase în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru creșterea în R. Moldova și extinderea pe piața din România la sfârșitul acestui an. 

Campania de crowdfunding s-a desfășurat în două etape, cea privată unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura și cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume.

Tudor Darie, CEO @Fagura:

„În această rundă ne-am dorit să atragem nu doar banii de care avem nevoie, dar și suportul comunității de investitori de pe Fagura. Rezultatul a fost peste cele mai optimiste așteptări. Au venit alături de noi persoane din peste 20 de țări cu multă experiență în IT și banking. Vom gândi un mecanism prin care să le permitem investitorilor să poată contribui cu ideile lor. Urmează o perioadă în care vom depune actele pentru licențiere și pregătirea de lansarea în România”.

Kirsty Grant, Chief Investment Officer, @Seedrs:

„Suntem încântați să vedem cum comunitatea de investitori a Seedrs își manifestă sprijinul pentru Fagura și felicităm acest fintech pentru succesul atins. Companii precum Fagura reprezintă creșterea și extinderea continuă a ecosistemului european de fintech, precum și facilitarea accesului la finanțare pentru toți.”

Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Compania are deja cca 25 000 de conturi de utilizator create în platformă, peste 400 de investitori activi care au generat finanțare în valoare de cca 800 mii euro pentru alte 800 de persoane.

Fagura.com a fost lansat în ianuarie 2019, devenind premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 (Moldova), Start-upul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, 2019 (Romania).

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *