Fintech-ul cu „cel mai mare impact social” la Moldova Innovation Awards 2023

Moldova Innovation Awards 2023 a desemnat, în premieră, cele mai inovative și de impact proiecte tehnologice din Republica Moldova. Fagura a fost desemnată drept câștigătoare a prestigiosului premiu „Inițiativa de impact a anului”. Competiția a fost acerbă, iar Fagura a concurat alături de alte proiecte cu impact semnificativ în Moldova. Prin rezultatele remarcabile obținute de programele dedicate business-ului mic și mijlociu: „Credite cu dobândă ZERO”, iar acum „Cashback pentru IMM”, prima platformă de Crowdlending din Republica Moldova a demonstrat că impactul și sustenabilitatea sunt deziderate de fiecare zi în activitatea platformei. De asemenea, peste 500 de persoane au devenit acționari ai companiei în două runde de equity crowdfunding.

Fagura a obținut punctaj maxim la capitolele inovație, scalabilitate, parteneriate și durabilitatea proiectului.

Juriul competiției, format din experți cu o vastă experiență și perspective diverse, a analizat cu atenție fiecare propunere, având în vedere criterii precum impactul pozitiv, inovația și durabilitatea. Fagura a ieșit în evidență prin inițiativa sa inovatoare țintită pentru suportul companiilor mici și mijlocii în obținerea de finanțare în condiții cât mai bune. 

Moldova Innovation Awards și Moldova Digital Summit reprezintă un angajament față de inovație și tehnologie în Republica Moldova. Aceste evenimente au ca scop susținerea companiilor IT și creative, a startup-urilor și a inovatorilor corporativi care aduc schimbări semnificative în industrie. Fiecare nominalizare a fost analizată de către 9 experți internaționali și moldoveni de top, evidențiind nivelul înalt de competiție și prestigiu al premiilor.

Fagura, prin abordarea sa inovatoare și impactul pozitiv pe care îl are în comunitate, a reușit să impresioneze juriul și să câștige premiul „Inițiativa de impact a anului”. Acest premiu recunoaște eforturile constante ale echipei Fagura în dezvoltarea unor soluții tehnologice de impact și în promovarea progresului social. Platforma oferă posibilitatea de a sprijini proiectele de acasă oricărui cetățean moldovean sau european, prin investițiile în planurile de dezvoltate ale moldovenilor de acasă.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și este prima platformă investiții alternative în împrumuturi din Republica Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Platforma a fost premiată în domeniul Fintech la mai multe evenimente naționale și regionale: Top 3 best FinTechs, 2019 (România), Brandul anului în FinTech, 2020 și 2021 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), dar și câștigători ai Acceleratorului InnovX BCR (2022), The Next 100 Global Companies (by Global Banking & Finance Review)  sau premianți la Euro-Asian Startup Awards 2022.
Concursul Moldova Innovation Awards 2023 este inițiat și organizat de Moldova Innovation Technology Park în parteneriat cu Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Future Technologies Activity) finanțat de USAID, Suedia și UK Aid, implementat de Chemonics International. Moldova Innovation Technology Park adună cea mai mare comunitate de antreprenori și talente din domeniul tehnologic, reunind peste 1.400 de companii și 19.000 de angajați din Moldova și de peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *