De ce este nevoie de validarea identității și ce presupune KYC-ul?

Pentru a-și cunoaște clientul, există o serie de pași pe care o companie financiară care activează pe online trebuie neapărat să-i respecte. Serviciile financiare online înseamnă mai rapid și mai comod, însă la fel de sigur de ambele părți: atât pentru instituția prestatoare, cât și pentru client. Astfel, companiile trebuie să depună eforturi pentru a verifica identitatea clienților, corespunderea informațiilor din acte cu cele trecute în formulare pentru a reduce riscurile implicate și a menține o relație corectă cu clienții.

Procedurile de identificare a clientului se încadrează într-un domeniu mai larg al politicii de combatere a spălării banilor, cărora se supun toate instituțiile financiare, fie că funcționează fizic sau online.

Ce este KYC?

KYC este un acronim care înseamnă „Know Your Customer” sau „Know Your Client” – reprezintă procesul unei companii prin care verifică identitatea clienților săi, pentru a preveni spălarea banilor, furtul de identitate, frauda financiară și finanțarea terorismului. Acest proces presupune verificarea identității și a adresei utilizatorului în baza unor documente emise de instituțiile statului (buletin, carte de identitate sau pașaport).

Cum funcționează?

Fiecare dintre cei câțiva zeci de mii de clienți Fagura au parcurs acest proces de la lansarea companiei și până acum. Am primit o serie de mesaje legate de acest pas din platformă, foarte util pentru noi ca instituție financiară. Am îmbunătățit acest pas, așa ca el să fie mai comod, mai rapid și mai simplu, dar în același timp sigur. KYC este o soluție tehnologică extraordinară, care vă permite să vă verificați identitatea de oriunde v-ați afla, având la voi un act de identitate.

Unde trebuie să fii și ce să ai?

Când doriți să deschideți un cont bancar la banca, faceți un depozit bancar, de obicei trebuie să mergeți și să vizitați biroul companiei, întâlniți reprezentantul acestora pentru a vă identifica documentele și să semnați contracte. Fie că împrumutați sau investiți bani, pe Fagura e totul online. Nu este nevoie să ne vizitați biroul pentru a începe să utilizați Fagura. Verificarea identității cu un act de identitate și o factură care să dovedească adresa este un pas obligatoriu și se face online.

În pas cu cerințele UE

Suntem o companie care oferă servicii de P2P lending, creditare și investiție de la persoane la persoane și activăm după toate regulile unei organizații financiare. Soluția de KYC de la Onfido, implementată pe Fagura, corespunde tuturor normelor și reglementărilor europene la zi. Solulția Onfido este folosită și de Revolut, cunoscutul start-up britanic. Ne-am adaptat și noi procesele la regulamentele UE și suntem obligați să verificăm și confirmăm identitatea pentru fiecare utilizator Fagura.

Fagura – o comunitate sigură

Procesul de verificare a identității de la Onfido este rapid și ușor și ne ajută să confirmăm atât identitatea clientului, cât și informațiile despre cont. Confirmând aceste informații putem respecta KYC / AML / CTF și prevenim programele și indivizii rău intenționați, cu intenții de: spălare de bani, furt de identitate, fraudă financiară, finanțare a terorismului. Cu alte cuvinte, verificându-vă identitatea, ne putem asigura că Fagura este un loc sigur pentru toată lumea din comunitate.

Despre Onfido

Onfido stabilește un nou standard de identitate pentru mediul digital. Compania demonstrează digital identitatea reală a unui utilizator, folosind inteligența artificială (AI), prin verificarea unui act de identitate cu fotografie și comparându-l cu datele biometrice faciale ale persoanei respective. Companiile își pot verifica utilizatorii fără a compromite experiența, conversia, confidențialitatea sau securitatea datelor.

Recunoscut ca lider global în AI pentru verificarea și autentificarea identității, Onfido este susținut de TPG Growth, Idinvest Partners, Crane Venture Partners, Salesforce Ventures, M12 – fondul de risc Microsoft și alții. Onfido a strâns fonduri de 200 de milioane de dolari și, cu peste 600 de membri ai echipei în opt țări, permite accesul digital pentru unele dintre cele mai mari companii din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *