Secondary Market 2.0 – vânzarea fracționată și cum vedem totul în portofoliul de investitor

Astăzi anunțăm lansarea pieței secundare 2.0, o funcționalitate care permite fracționarea investițiilor și vânzarea pe piața secundară. Mai exact, este vorba de posibilitatea de a vinde investiții care au sume mai mari de 100 de euro. Vedeți mai jos care este principiul, cum funcționează și cine poate vinde fracționat pe Fagura.com. Într-un video explicit am prezentat cum funcționează această opțiune și care este forma de acțiune și vizualizare în portofoliul investitorului.

Cum se întâmplă fracționarea?

Să zicem că avem un împrumut de 700 de euro. Dacă l-am lista cu această sumă, ceilalți investitori nu ar avea posibilitatea de a investi, deoarece depășește limita de 100 de euro expunerea per împrumut. Așadar, Fagura a dezvoltat această funcționalitate care permite fracționarea. Veți avea posibilitatea să împărțiți în fracții de câte 25 sau 50 de euro. Dacă selectați o anumită fracționare, veți observa că suma se divide în 14 fracții de 50 euro sau, dacă vom selecta 25 euro, vom obține 28 de fracții. Un VIDEO explicativ puteți urmări pe contul nostru de Youtube.

Cum cumperi/investești?

Selectăm butonul de fracționare. Apare o fereastră suplimentară de validare a acestei fracționări. După ce validăm această fracționare, investiția este listată pe piața secundară. Vom testa și opțiunea de a cumpăra această investiție de pe piața secundară folosind un alt cont de investitor. Actualizăm pagina pieței secundare și observăm împrumutul nostru listat în fracții de 25 de euro, exact cum le-am setat. Facem click pe butonul „investește”. Aici apare o fereastră unde listăm și solicitările investitorilor.

Și dacă deja ai investit în acest împrumut?

Dacă deja ai investit în acest împrumut, vom afișa suma pe care investitorul o are în acest moment ca și expunere în acest împrumut, respectiv suma care a rămas de plată. Investitorul va avea opțiunea de a investi suplimentar sau nu. În acest caz, pe acest cont de test avem deja o investiție de 43 de euro. Dacă facem o investiție suplimentară de 25 de euro, vom avea o expunere pe acest împrumut de 68 de euro. În momentul în care confirmăm această investiție, achiziția este efectuată. Dacă dorim să verificăm cum arată această investiție, ne îndreptăm către portofoliu, găsim împrumutul în cauză și vedem investiția inițială de 43 de euro și achiziția suplimentară de 25 de euro, în total 68 de euro.

Cine poate vinde fracționat?

Orice investitor cu cont și investiții active pe Fagura.com. Aveți posibilitatea să vindeți pe piața secundară chiar și investițiile actuale de 100 de euro, fracționându-le în porțiuni de 25 de euro, pentru a le vinde mai rapid. Totodată, în zilele următoare veți avea posibilitatea, prin intermediul pieței secundare, să cumpărați mai multe investiții pe care Fagura le va lista din propriul portofoliu. Obiectivul nostru nu este de a investi direct în împrumuturi, ci doar de a asigura că împrumuturile care sunt listate pe platformă primesc finanțare integrală, noi co-finanțând doar diferența pe care investitorii nu reușesc să o investească la o anumită etapă. Ulterior, aceste investiții pe care le facem, le vom lista pe piața secundară pentru ca investitorii să le poată cumpăra.

Vom reveni și cu o nouă versiune a pieței secundare în perioada următoare, în care investitorii vor avea posibilitatea să vândă sau să cumpere anumite investiții cu reduceri sau la un anumit discount. Despre asta vom discuta data viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *